Daily Essential Set Shaklee

"SAYA MASIH SIHAT.TUNGGU SAYA SAKIT DULU BARU SAYA MAKAN SUPLEMEN"

Pernah seorang insan yang fal kenali berkata begitu pada fal.

JANGAN BEGITU.

JANGAN TUNGGU JATUH SAKIT BARU CARI SUPLEMEN

Ramai beranggapan,makan suplemen ketika sakit sahaja.Bila sembuh, stop terus makan suplemen.

Pemikiran begini adalah salah.
Suplemen diperlukan tidak kira anda sakit atau sihat.Lagi bagus jika diamalkan seawal mungkin.Jangan tunggu sehingga tubuh semakin tua dan macam-macam penyakit datang baru mahu amalkan suplemen ni.

Bukan hanya orang sakit yang perlukan Suplemen, tapi kini suplemen menjadi salah satu keperluan agar kekal sihat. 

Jom kita tengok 4 suplemen asas yang juga terdapat dalam Daily Essential Set ini dulu.

Daily Essential Set
1.Vitalea
2.Vitamin C 
3.Omegaguard
4.ESP (Energizing Soy Protien)

Daily Essential Set


Set ini memang bagus dan wajib ada dalam setiap rumah, kerana dalam mengharungi kehidupan yang sibuk kita perlukan vitamin tambahan agar tubuh badan sentiasa sihat dan cergas lebih-lebih lagi ketika kita mudalah kita perlu kepada extra energy supaya kita dapat melaksanakan tugasan harian dengan lebih baik kan.

Kita tengok apakah fungsi vitamin-vitamin yang saya nyatakan ini dulu ya;

๐Ÿ’–Vitalea
Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

๐Ÿ’–Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan kulit lebih cantik.

๐Ÿ’–ESP @ Energizing Soy Protien 
Protien adalah makanan sel. Sel tidak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

๐Ÿ’–Omegaguard
Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Banyak Kebaikan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee ini. Ia boleh diamalkan untuk seisi keluarga.EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak.

Untuk menjamin kesejahteraan kesihatan, amalkanlah Daily Essential set ini setiap hari.
Hubungi fal untuk dapatkan suplemen ini dan konsultasi percuma diberikan.

For more info/order;
Pm/whatsapp/call
0198287830
Falinah || SID 1070119
FB: Falinah Fazlina
FB Page: KEDAI Vitamin Fal 0198287830

11 comments:

  1. Betultu, supplimen bukan utk org sakit sebenarnya

    ReplyDelete
  2. Setuju. Vitamin/suplemen sepatutnya diambil untuk maintain kan kesihatan

    ReplyDelete
  3. betul tu, kena amal awal supaya kesihatan terjaga

    ReplyDelete
  4. wajib ni kena ambil tiap hari untu seisi keluarga!

    ReplyDelete
  5. Hari2 kena amik ni... kalau nda, tenaga mcm kena sedut ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  6. Suplemen penting utk pencegaham awal. Patut amik dari mula lagi.

    ReplyDelete
  7. Set vitamin asas ni sangat menjadi keperluan masa kini

    ReplyDelete
  8. Betul tu. Amalkan suplemen sejak dari awal lagi utk cegah penyakit

    ReplyDelete
  9. kalau sakit kena cari ubat suda tu. Amalkan suplemen supaya nda sakit.

    ReplyDelete
  10. Kekalkn kesihatan kita dgn lengkapkn nutrisi harian

    ReplyDelete

Powered by Blogger.