TIPS MEMANDU DGN SELAMAT~KEKAL BERTENAGA DGN PERFORMANCE DRINK & CINCH TEA

Hari ni masuk hari raya yg ke-4 dan tentunya sudah ada warga kota yg balik beraya di kampung halaman akan kembali ke rumah masing2.

Bagi anda yg akan memulakan perjalanan balik ke kota hari ini fal doakan anda selamat sampai ke destinasi masing2.

Untuk kekal bertenaga,elak mengantuk dan kekal fokus semasa memandu nanti,fal syorkan anda minum Performance drink shaklee iaitu minuman isotonik berkesan utk elak dehidrasi ataupun cinch Energy Tea Mix untuk boost tenaga anda agar tidak mudah letih di sepanjang perjalanan.

Kekal bertenaga dengan Performance drink dan Cinch Energy Tea Mix
Beberapa tips bagi anda yg akan memandu;

đźš—Sentiasa memakai tali pinggang keledar ketika memandu dan tegaskan penggunaannya kepada penumpang.

đźš—Jangan memandu melebihi had kelajuan. Patuhi dan sentiasa kekalkan pemanduan pada had kelajuan dibenarkan dalam apa jua keadaan.

đźš—Sentiasa  kekalkan jarak selamat antara kereta dengan kenderaan hadapan. Jika memandu ketika hujan lebat, kekalkan lebih jarak antara kereta dengan kenderaan di hadapan atau belakang.

đźš—Ketika memandu, kita tidak dapat menjangkakan ada pemandu lain yang melakukan kesilapan. Jangan bergantung kepada pengguna jalanraya lain untuk memastikan keselamatan anda.

đźš—Jangan pandang secara tepat lampu kereta dari arah bertentangan kerana ia menyilaukan mata. Pandu lebih ke bahagian kanan dan menjadikan garisan putih sebagai panduan sehingga kereta bertentangan berlalu.

đźš—Sentiasa peka dan berhati-hati sebuah kereta membelok dengan tiba-tiba untuk mengelakkan lopak air atau lubang besar di jalan raya atau mengelakkan kon pembahagi jalan atau kereta rosak.

đźš—Memandu dalam keadaan cuaca buruk terutamanya ketika hujan lebat sangat sukar. Tayar kereta mungkin hilang kuasa tarikkan pada permukaan jalan basah. Pandulah kereta dengan perlahan jika jalan dipenuhi air.

đźš—Ketika memandu di lebuh raya, sentiasa berjaga-jaga kerana pemandu lain mengubah lorong dengan tiba-tiba untuk keluar.
Jangan  biarkan emosi menguasai gaya pemanduan anda kerana ia menyebabkan keburukan dari kebaikan. Awasi tahap panas baran ketika menggunakan jalan raya.

đźš—Elakkan memandu jika letih. Jika penat, berhenti dan keluar dari kereta seketika dan lakukan senaman ringan menyegarkan badan atau berhenti menikmati secawan cinch energy tea mix atau performanxe drink shaklee yang pastinya membuatkan diri lebih segar dan peka.

đźš—Anda dinasihatkan memandu kenderaan diselenggara dengan baik. Periksa sistem penyejukan, brek, tahap cecair brek, tali sawat, tayar,minyak enjin, lampu dan pengilap cermin sekurang-kurangnya sekali setiap minggu.

đźš—Pehatikan kereta di hadapan selama 15 hingga 20 saat atau lebih untuk melihat dan menyedari sesuatu situasi merbahaya atau sebarang masalah bagi mengelakkannya, supaya anda boleh menekan brek dengan pantas.

đźš—Jika anda ingin mengubah lorong, sentiasa pandang ke belakang menerusi cermin supaya mendapat kelegaan dan keyakinan berbuat demikian.

đźš—Periksa keadaan tayar kereta anda. Pastikan tekanan angin mencukupi dan corak bunga tayar masih ada untuk mendapat pemanduan serta cengkaman baik. Ia menjamin keselamatan anda ketika di jalan raya terutama sekali sewaktu memandu dalam cuaca buruk..

đźš—Tempat  paling selamat untuk kanak-kanak ialah bahagian tengah tempat duduk belakang. Kanak-kanak yang berusia lima tahun ke bawah haruslah ditempatkan dalam tempat duduk khas dan dipasangkan tali pinggang keselamatan. -(sumber:MYNEWSHUB.CC)

For more info/order;
Pm/whatsapp/call
0198287830
Falinah || SID 1070119
FB: Falinah Fazlina
FB Page: KEDAI Vitamin Kuching 0198287830
IG@falinahfazlina_vits
BLOG: beautyfal.blogspot.com
COD: Kuching/Samarahan Area
POS Seluruh Malaysia

No comments

Powered by Blogger.